masukkan doh dalam acuan |
cucuk doh sebelum di bakar...... |
masukkan filling |
lorekkan ,apa warna pun boleh |
Pastry
170g butter/majerin
50g gula icing
1 biji telur gred c
1 sudu kecil esn vanilla
290g tpg gandum
adunan cream cheese
125g cream cheese
25g gula halus
1/2 biji telur gred B
1/2 sudu teh esen vanilla
filling(apa-apa jem)
cara:
-pastry-
- butter dan gula icing dipukul hgga sebati..guna whisk saja.pukul sekejap...
- masukkan telur dan esen,pukul lagi.
- kemudian masukkan tepung sedikit demi sedikit hgga mendapat doh yg lembut.
- masukkan doh dalam acuan dan bakar pada suhu 170'c selama 20 minit.
- cream cheese-
- pukul cream cheese dan gula hgga berkrim(mixer)
- kemudian masukkan telur dan esen,pukul lagi.
- ambil pastry tart yg dah sejuk,masukkan filling..kemudian masukkan adunan cream cheese.. ambil sedikit adunan cream cheese dan warnakan..(untuk melorek diatas cream cheese)
- bakar pada suhu 170'c selama 5 minit atau apabila kita sentuh permukaan cream cheese dia dah tak melekat di jari..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan